https://www.2dsearch.com/ |
מה דעתכם "לזרוק" מלים על קנווס וירטואלי, לגרור אותן לקבוצות לפי נושאים (קבוצות של מלים נרדפות), לקבל שאילתה בנויה היטב, ולהריץ אותה בלחיצת כפתור במספר מנועי חיפוש? ועל הדרך להכיר ולהשתמש במנועי חיפוש שאולי פחות מוכרים כמו Trip Database או Epistemonikos?
כל זאת ועוד מציע 2DSEARCH. האתר 2DSEARCH מיועד למידענים, חוקרים, סטודנטים וכן לעוסקים באיתור וגיוס עובדים. הוא פותח על ידי צוות בראשותו של ד"ר טוני ראסל-רוז, יזם טכנולוגיה עם ידע וענין בעולם החיפוש. האתר קיים מאמצע שנת 2018 ,ומהווה פלטפורמה לבניית חיפושים מורכבים בצורה פשוטה במגוון מנועי חיפוש המאפשרים גישה למפתחים, ובהם Googlr Scholar, PubMed ,Trip Database וכן Google ו – Bing . השאילתה מוצגת בצורה ויזואלית במספר אופנים, ומאפשרת בניה נוחה וגם איתור טעויות אם יש.
עבור אנשי מקצוע בתחום המידענות, ולמי שיש גישה (דרך האוניברסיטה/מקום העבודה) למנועי חיפוש שאינם בגישה חופשית ברשת, יש אפשרויות נוספות: לפני מספר חודשים הוספה אפשרות של תרגום שאילתות חיפוש לאתרים שבהם לא ניתן לחפש ישירות מהפלטפורמה, לדוגמה Embase ו - Cochrane. התרגום אינו מלא, למשל מונחים שמקורם בתזאורי דוגמת MeSH או Emtree עדין יש צורך להכניס ידנית גם כאן.
איך זה עובד?
בניית השאילתות באתר מתחילה על מעין קנווס ריק, בו כותבים את המונחים, ולאחר מכן מארגנים אותם בקבוצות. מוסיפים שדות חיפוש ואופרטורים בוליאניים (AND, OR , NOT) לפי הצורך. חלק ממנועי החיפוש מאפשרים לצפות בתוצאות החיפוש בדף הצמוד לקנווס, ובחלקם יש לעבור לחלון נפרד על מנת לראות אותן.את השאילתות הנבנות באתר ניתן לשמור ולשתף בפתיחת חשבון חינמי עם סיסמת גוגל או סיסמה ייחודית.
וובינר הדרכה על הסיבות לפיתוח הפלטפורמה ואופן השימוש בה התקיים לפני מספר חודשים על ידי Shokraneh Farhad המשמש בין היתר כחוקר ב- Cochrane. הוובינר עוזר ומקצר את הדרך להבנת אופן הפעולה של הפלטפורמה והשימוש בה. מומלץ לצפות ולהתנסות! כמו כן, הצוות שוקד על פיתוחים נוספים, שווה לעקוב אחרי החידושים הצפויים בפלטפורמת 2DSearch ב - 2020.