יום שישי, 24 בפברואר 2017

קוקרין להמונים - CureFacts

סטרטאפ ישראלי בשם CureFacts שם לו למטרה להנגיש לציבור הרחב בצורה מהירה וברורה מידע אמין אודות יעילותם של טיפולים רפואיים שונים על פי מדדים של רפואה מבוססת ראיות.

איך הכל התחיל?

ארי מנור, מייסד החברה והמנכ"ל, מספר כאן בסרטון איך קיבל את הרעיון לסטרטאפ כאשר חיפש מידע אודות השאלה האם כדאי לתת לילדיו חיסון עונתי לשפעת כן או לא. הרעיון הגיע בסמוך לחצות הלילה,  אחרי שעתיים של חיפוש בגוגל ועוד 5 שעות של קריאת מאמרים רפואיים (בנוסף להיותו יועץ אסטרטגי ארי הוא גם בעל תואר שני בגנטיקה, ורגיל לקרוא מאמרים מסוג זה). הבנתי, מספר ארי, שאם אני זקוק למידע בסיסי כזה, בודאי גם אחרים יפיקו ממנו תועלת. לאור הסיפור הזה אין להתפלא שמידע על חיסוני שפעת הוא בין הראשונים להכנס למנוע החיפוש של CureFacts. ומה התשובה לגבי החיסונים אתם שואלים? למרות שהוא בעד חיסונים באופן כללי, ארי לא נתן חיסוני שפעת לילדיו.

ארי מנור


מידע רפואי לא אמין - פוטנציאל לנזקים

על פי כתבה שהתפרסמה לאחרונה בגיקטיים אחד מכל 20 חיפושים בגוגל הוא בנושא מידע רפואי (175 מליון חיפושים מדי יום על פי הסרטון). איכותן ואמינותן של התוצאות המתקבלות בחיפושים אלה הן בסימן שאלה, והסתמכות עליהן יכולה לגרום לשימוש בטיפולים מיותרים ומזיקים, לפגיעה בבריאות ובאיכות החיים של הציבור, וכמובן גם לעליה בהוצאות הבריאות על טיפולים אלה וגם על העלויות הנדרשות לטיפול בנזקים הנגרמים מהם, ומכך שלא נעשה שימוש בטיפול הנכון (או נעשה אך באיחור).
מנוע חיפוש חדש SEENSO עליו כתבתי לאחרונה מנסה לתת לציבור הרחב מענה טוב יותר מגוגל לחיפוש של מידע רפואי. מה מציע CureFacts?

הלוגו של  CureFacts

הפתרון של CureFacts

CureFacts על פי דבריו של ארי מנור, כפי שצוטט בכתבה לגיקטיים, היא פלטפורמה לרפואה מבוססת ראיות (לעוד מישהו זה מזכיר את קוקרין?) – המהווה נקודת מפגש למדע, מטופלים ורופאים. ״המידע שאנחנו מספקים לציבור מבוסס על סיכום סטטיסטי של כלל המחקרים הקליניים התקפים שהתפרסמו אי פעם, ומאפשר לכל אחד לבחור טיפולים בטוחים ויעילים, ולהימנע מטיפולים מיותרים ומזיקים (האחראים לכ-10% מהתמותה העולמית)״.


ב - CureFacts ניתן למצוא מידע על טיפולים רפואיים שנבדקו בניסויים קליניים. דוגמאות לטיפולים שניתן למצוא עליהם מידע הם ניתוחים, תרופות מרשם וללא מרשם, מכשור רפואי, ולתזונאיות שבינינו חשוב במיוחד: מידע על תוספי תזונה כולל ויטמינים ומינרלים וגם רפואה אלטרנטיבית כמו צמחי מרפא, נטורופתיה ורפואה סינית מסורתית.

האתר מדרג את הטיפולים הנבדקים מ"עוזר משמעותית", דרך "עזרה זניחה" ועד ל"לא אפקטיבי" ו"מזיק" על פי מספר רב של פרמטרים כמו כמות המחקרים התקפים שקיימים לגבי הטיפול, כמות המשתתפים במחקרים אלה, האם משך המחקר היה ארוך דיו, ומשתנים נוספים. מקור המידע הוא סקירות שיטתיות (Systematic Reviews, למשל ממאגר המידע קוקרין) וממקורות מידע נוספים, בעזרת כלי NLP (עיבוד שפה טבעית) ובצורה חצי אוטומטית. התוצאות עוברות לאחר מכן גם בדיקה והגהה על ידי רופאים.

דף הבית של CureFacts

מה באתר

מנוע החיפוש של CureFacts קיים כעת בגרסת אלפא, הנגישה רק עם הרשמה וקבלת אישור במייל. בהמשך ייפתח האתר לשימוש הציבור גם ללא הרשמה.
מספר הטיפולים ההתחלתי שהופיע באתר הוא מצומצם, וכלל את הנושאים שפעת, הצטננות וויטמין C, אך תכנים חדשים מוספים כל הזמן, כאשר כל מגוון הטיפולים, 10,000 במספר (על פי הסרטון) אמור להופיע באתר בתוך שנה.
המידע עליו מבוססות ההמלצות באתר מתעדכן על בסיס יומי, במידה והתפרסם מידע חדש הרלוונטי לנושא.

בכניסה לאתר ניתן להקליד נושא חיפוש, או לגלוש ולבחור נושא באינדקס.
ניתן לסנן את התוצאות לפי פילטרים שונים כמו הדירוג של הטיפול, אוכלוסית יעד מסוימת כמו גיל או מחלות רקע, וכן להשוות בין שני טיפולים שבוחרים (מישהו אמר איביי?).
לגבי כל טיפול ניתן להרחיב ולראות מידע נוסף, את המקור עליו מסתמך הדירוג, לשמור באזור האישי, או לשתף במגוון דרכים (מייל, הדפסה, רשתות חברתיות שונות).
המידע מונגש בצורה כזו שהוא מתאים לכל סוגי האוכלוסיות, החל מאנשים המתקשים בקריאה (אייקונים ברורים), וכלה באנשי מקצוע בתחום הרפואה היכולים לקרוא את המאמרים עליהם מבוססת ההמלצה.



האייקונים של CureFacts

האזור האישי

בהרשמה לאתר (כרגע לא ניתן ללא) לכל משתמש יש אזור אישי בו ניתן לשמור טיפולים שונים וגם לכתוב הערות לגביהם. בהמשך יהיה ניתן למלא שאלון ולקבל מידע מותאם אישית מהאתר.


מידע נוסף

עוד ניתן למצוא באתר בין היתר את העקרונות עליו נבנה, מידע על סקירות שיטתיות ורפואה מבוססת עובדות, רשימת ספרים מומלצים בנושאים רלוונטיים וכן אוסף סרטונים.



דוגמה לתוצאת חיפוש ב - CureFacts

לסיכום

מידע רפואי הוא בין סוגי המידע עליהם נעשים מרבית החיפושים ברשת. המידע במנועי חיפוש כמו גוגל הוא נגיש, אך קשה להתמצא בו ולסמוך על מקורותיו. אם רוצים להסתמך על פרסומים מדעיים בתחום הרפואה כמות המידע היא עצומה, הוא אינו נגיש לציבור הרחב, וגם אנשי מקצוע מתקשים לעקוב אחרי כל הפרסומים ולקבל החלטת מושכלות בעזרתם. היכולת לקבל מידע אמין בצורה מהירה ומובנת לכל, תוך שילוב של טכנולוגיות חדשניות ותחת בקרה של רופאים, כפי שמציע CureFacts, היא יתרון עצום הן לציבור הרחב והן לאנשי מקצוע בתחום הרפואה. מענין לעקוב אחרי האתר, התכנים החדשים שיהיו בו והשרותים שהוא יציע בהמשך. אפשר להרשם ולעקוב אחרי CureFacts גם בדף הפייסבוק שלהם, בו מופיעים עדכונים שוטפים. מידע נוסף ניתן גם לקרוא כתבה שהתפרסמה בנושא באתר חדשנות רפואית.



יום ראשון, 19 בפברואר 2017

ספונטני ורגיש - SEENSO - מנוע חיפוש חדש למידע רפואי

על מנוע החיפוש החדש למידע רפואי SEENSO למדתי (כמו הרבה דברים אחרים.. מומלץ מומלץ) מפוסט בבלוג של ד"ר יפה אהרוני.
מדובר על מנוע חיפוש למידע רפואי עבור הציבור הרחב, ולא למידע אקדמי, אף כי יכולים לצוץ בתוצאות החיפוש גם מאמרים פה ושם.
האתר נבנה ופותח על ידי חברת Cogilex R&D Inc הקנדית.


תמונה 1. https://www.seenso.com/index.php


מאפייני האתר

על פי המידע באתר, מדובר על מנוע חיפוש המציג תוצאות באמצעות טכנולוגיות סמנטיות (הבנת הטקסט ומשמעותו), ולא על פי מאפיינים מקובלים במנועי חיפוש אחרים (מישהו אמר גוגל?) כמו מספר קישורים לאתר או מספר הפעמים שבה מופיעה מילת החיפוש.
האתר מציג מידע מאתרים אמינים בלבד, ללא פרסומות, כפי שמודגש בהצהרת הכוונות.
האתר גם שומר על פרטיות המשתמשים, דבר חשוב במיוחד כשמדובר במידע רפואי.
ליד כל לינק בתוצאות החיפוש מצוין האתר ממנו נלקח, וקישור למידע נוסף בנושא החיפוש מאתר זה. כמו כן בצד שמאל של מסך התוצאות מופיעים לינקים המסייעים בביצוע חיפוש מודרך.
אגב, לפחות בינתיים, הוא אינו תומך בחיפוש בעברית.

מידע מובנה באתר

עוד לפני הקלדת מילת חיפוש כלשהי כבר ניתן לגלות מידע רב באמצעות לחיצה על  Browse Topics שבפינה הימנית של המסך.
למשל תחת לשונית TOOLS ניתן למצוא מחשבוני BMI, מחשבוני קלוריות ומחשבוני תוחלת חיים. כלים שימושיים נוספים שניתן למצוא בתפריט זה הם אתרים לבדיקת אינטרקציות בין תרופתיות ומילונים רפואיים. תחת Other Tools אפשר למצוא למשל כלים להשוואת מחירי תרופות ותוצאות בדיקות מוצרי בריאות שונים על ידי ארגוני צרכנים.
לשונית Self-care מספקת מידע על נושאים כמו עזרה ראשונה והמלצות לבדיקות תקופתיות, וכן תחת תת- לשוניות Healthy Living ו - Popular Health Topics ניתן למצוא מידע רב הקשור לתזונה ופעילות גופנית. תחת לשונית Diseases ניתן למצוא מידע רב על מצבים רפואיים לפי חיתוכים שונים.

סרטון הדגמה

על אופן החיפוש ב - SEENSO ניתן ללמוד גם מסרטון הדרכה המופיע בערוץ היוטיוב של האתר.

הרשמה לעדכונים במייל

ניתן להרשם לקבלת עדכונים יומיים מ - SEENSO על ידי לחיצה על הלינק (מסומן בצהוב בתמונה 2) המופיע מתחת לכותרת Today's News בדף News (דרך תפריט Browse Topics שבדף הראשי).
ניתן לקבל עדכונים על חדשות היום על פי קטגוריות בריאות, מחלות ותרופות, וניתן גם להרשם לחדשות על פי נושא מסוים שתקלידו.
מעבר להתעדכנות שוטפת, ההרשמה לעדכונים עשויה להיות שימושית למי שמחפש לינקים לשיתוף ברשתות החברתיות, או למציאת נושאים עדכניים ו"חמים" לכתיבה.


תמונה 2. הרשמה לעדכונים במייל



לסיכום - שווה לעקוב

מדובר על מנוע חיפוש חדש, ייעודי למידע רפואי, המסנן את תוצאות החיפוש באופן שונה ממנועי חיפוש אחרים. ניתן ללמוד על היותו חדש בין היתר מכך שיש לו (נכון לעכשיו...) 12 עוקבים בטוויטר ובפייסבוק גם יחד... אז מומלץ להצטרף לעוקבים ולהתעדכן, כי בהיותו אתר צעיר ומתפתח הוא צפוי להציג חידושים ועדכונים בתקופה הקרובה.

יום ראשון, 12 בפברואר 2017

זה לא רק סמנטיקה - על מנוע החיפוש Semantic Scholar והפיתוח החדש: Citeomatic

מנוע החיפוש החופשי Semantic Scholar עלה לרשת בחודש נובמבר 2015 עם 3 מליון מאמרים מדעיים. כיום הוא מכסה למעלה מעשרה מליון מאמרים, והצפי לשנת 2017 הוא הרחבה לעשרים מליון מאמרים מדעיים.
לפי המידע על מנוע החיפוש, מרבית המאמרים עד כה הם מתחום מדעי המחשב והמוח, אם כי מההתנסות שלי מצאתי מאמרים רבים גם בתחומי הרפואה השונים כולל תזונה. התוכנית לשנת 2017 היא להגדיל משמעותית את הכיסוי של מנוע החיפוש לתחום הביו רפואי.
מנוע החיפוש הוא פרי פיתוחם של Allen Institute for Artificial Intelligence בהנהלת מדען המחשבים פרופ' אורן עציוני ו- The Allen Institute for Brain Science. עוד על פרופ' אורן עציוני ועל סמנטיק סקולר ניתן לקרוא כאן בבלוג של עמי סלנט.


סמנטיק סקולר וה - Citeomatic

מאפייני Semantic Scholar

צורת החיפוש של סמנטיק סקולר שונה ממנועי חיפוש אחרים ומבוססת על בינה מלאכותית. בשיטה זו מנוע החיפוש כמו "מבין" את המאמר, ודולה ממנו את מילות המפתח מבלי להיות תלוי במלים שהגדירו המחבר או המו"ל. הוא גם מסוגל למשל להבין מי מבין המאמרים המצוטטים במאמר היו חשובים למאמר, ומי צוטטו לצורך רקע בלבד.
כמו כן חשוב לדעת שסמנטיק סקולר מכסה כמעט אך ורק מאמרים בטקסט מלא. או כפי שמסבירים יוצרי האתר, הם אינם יכולים לעבור את חומת התשלום. 

כלים שימושיים


פילטרים

את תוצאות החיפוש ניתן למיין לפי רלוונטיות או תאריך (בפינה הימנית העליונה של המסך).
הפילטרים מצד שמאל של מסך תוצאות החיפוש מאפשרים מיונים נוספים, חלקם ספציפיים מדי לטעמי (אם אתם לא חוקרי מוח):
  • לפי תחום המחקר Filed of study - כאן ניכרים תחומי העיסוק של יוצרי מנוע החיפוש - התחומים הקיימים נכון לעכשיו הם מדעי המחשב ומדעי המוח. 
  • לפי שנת הפרסום
  • לפי סוג הפרסום (סקירה, מאמר מקורי ועוד)
  • לפי מחבר (מאפשר גם לזהות מחברים מובילים בתחום מסוים)
  • לפי העיתון בו פורסם המאמר
  • לפי האזור במוח וסוג התא במערכת העצבים ... (מדעי המוח כבר אמרנו?)
  • לפי מאגרי נתונים בהם השתמשו
  • לפי מונחי מפתח - שימושי!!
  • לפי שיטות מחקר
  • לפי בעל החיים הנחקר

שמירת מאמרים, שיתוף וציטוט

בראש המסך ניתן למצוא כלים ברוח התקופה - כפתור שיתוף של מנוע החיפוש לרשתות חברתיות שונות, וכן אפשרות להרשם באמצעות פייסבוק, גוגל או טוויטר וכך לשמור מאמרים ברשימת קריאה. 
את השמירה של מאמרים עושים בעזרת כפתור השמירה המופיע מתחת לכל מאמר בתוצאות החיפוש. 
כפתור ה - Cite המצוי גם כן תחת כל מאמר יאפשר לכם לשלוח את הציטוט לתוכנות לניהול ביבליוגרפיה או לקבל ציטוט מוכן להעתקה לפי APA, MLA או שיקגו. 

מאמרים דומים, מהירות הציטוט והרפרנסים המרכזיים

מתחת לכל מאמר נוכל למצוא גם הפניה למאמרים דומים ולטקסט המלא.
בחלק מהמאמרים יופיעו גם הנתונים המעניינים הבאים - באיזו מהירות צוטט המאמר ( Citation Velocity), ואילו רפרנסים שהוא מצטט הם החשובים ביותר לתוכנו ( Highly Influential Citations).

חדש! ה - Citeomatic

בסוף ינואר 2017 הושק כלי חדש לסקירת ספרות שזכה לשם Citeomatic. מעלים לתוך ה - Citeomatic אבסטרקט או מאמר, והכלי מוצא מאמרים רלוונטיים. מתאים במיוחד בתחילת מחקר, או רגע לפני פרסום מאמר. אבל גם סתם כך למצוא מאמרים נוספים דומים למאמר טוב שכבר מצאתם. 


מה בין סמנטיק סקולר לגוגל סקולר ופאבמד - מחשבות

הכיסוי של מאמרים בטקסט מלא בעיקר מגביל את תוצאות החיפוש של סמנטיק סקולר לעומת מנועי החיפוש  פאבמד וגוגל סקולר, שכן כוללים מאמרים בתשלום בתוצאות החיפוש שלהם.
מבחינת היקף החומר המכוסה על ידי מנועי החיפוש, אם בסמנטיק סקולר שואפים להגיע ל -20 מליון בשנת 2017, בפאבמד יש כבר עכשיו מעל 26 מליון מאמרים, ובגוגל סקולר לפי ההערכות אף מעל 200 מליון.
יתרונו של גוגל סקולר הוא בכיסוי הרחב שלו, אולם הפרסומים הכלולים בו אינם מאמרים מדעיים בלבד, וכן החיפוש שלו כמעט ואינו מבוסס על מילות מפתח (מקור). 
בפאבמד כל המאמרים המגיעים למדליין עוברים מפתוח על ידי אנשי מקצוע הקוראים אותם - כך שיש מי שקורא ומבין את המאמר, בדומה לבינה המלאכותית אולי, אך כיון שמדובר בקצב של בני אדם לעומת מחשב, היתרון של מחשב ברור לאור הנפח העצום של מאמרים מדעיים המתפרסמים מדי שנה. 

שורת תחתונה

לעת עתה נראה שסמנטיק סקולר אינו יכול להחליף את גוגל סקולר ופאבמד באופן בלעדי, אך הוא בהחלט ראוי להכנס לרשימת מנועי החיפוש השימושיים והמשלימים זה את זה. שווה לעקוב ולראות אילו עדכונים ייכנסו בשנת 2017, נראה כי יש בהחלט למה לצפות!

יום שני, 6 בפברואר 2017

לוגו בקלי קלות ו... בחינם!

יצירת לוגו יכולה להיות עסק יקר. אם מדובר על לוגו אישי שילווה אתכם שנים רבות וימתג את העסק שלכם לא הייתי הולכת על השרות החביב הזה, אך אם אתם צריכים לוגו מהיר לפרויקט מסוים למשל אפשר בהחלט להעזר באתר http://www.logofactoryweb.com/, המאפשר בניית לוגו בקלות, במהירות ובחינם.
אפשר להעזר באתר גם אם רוצים להכין תמונה כלשהי עם כיתוב ולאו דווקא לוגו.
את המידע על האתר קראתי בבלוג של אפרת מעטוף כלים קטנים גדולים. כל המידע והסבר קצר על השימוש כולל סרטון לפי הצורך ניתן לקרוא כאן בקישור.
השימוש באתר אינו דורש רישום, אך אם תרצו לקבל את הלוגו שיצרתם למייל וכן לקבל את הניוזלטר של האתר יש להכניס את כתובת המייל בסיום תהליך היצירה.

לאתר גם אפליקציה סלולרית חינמית לאנדרואיד. להורדת האפליקציה לחצו כאן.

דוגמה ללוגו שיצרתי לי בשניות בעזרת האתר ניתן לראות בתמונה 1.

תמונה 1.דוגמה ללוגו שיצרתי בשניות עם האתר http://www.logofactoryweb.com/

לתשומת לב

בראש דף הבית של האתר מופיעה פרסומת ל... שרות אחר ליצירת לוגו חינמי, אך על מנת להוריד את הלוגו יש לשלם. בתמונה 2 מופיע שם האתר בתשלום. אז אם התכוונתם ללוגו בחינם לכו על הפאנל שבדף הראשי, ולא באתר הנ"ל כאמור.

תמונה 2. https://www.freelogoservices.com לא חינמי!

קומיקס בכף ידך - כשרון ציור אינו נדרש!

למה קומיקס?

לפעמים כל מה שנדרש הוא לעשות קצת שינוי, להכניס קצת רוח חדשה, להפעיל את היצירתיות, ואפילו להנות מזה...
קומיקס יכול להתאים לפעילויות עם ילדים, לסדנאות הרזיה, ליצירת דפי עבודה, לסטודנטים, לפרסומים מעניינים ברשתות החברתיות, בבלוגים ועוד.
אלטרנטיבה לפאואר פוינט/גוגל סליידס.
מאפשר להביע דעות ורגשות בצורה ויזואלית, ולספר סיפור אישי למי שמתקשה לעשות זאת בצורה אחרת.
מאפשר להציג דילמות וסיכומים קצרים של נושא מסוים.

והכי טוב - כישורי ציור אינם נדרשים כלל!

איך יוצרים את הקומיקס?

קיימים ברשת מגוון כלים ליצירת קומיקס, בחינם ובתשלום. בכל כלי ניתן למצוא מגוון מעט שונה של רקעים, דמויות וכדומה, אפשרויות שונות לשימוש בקומיקס לאחר יצירתו, תמיכה בשפות שונות ועוד.
לאחר התנסות בכלים שונים מצאתי שהכלי הנותן את המגוון הרחב ביותר של אלמנטים ליצירת קומיקס, את מירב האפשרויות החינמיות, פשוט לשימוש ונותן את התמיכה הטובה ביותר בעברית הוא StoryboardThat.com.
לקריאה על כלים נוספים ליצירת קומיקס ראו כאן סיכום מהבלוג כלים קטנים גדולים של אפרת מעטוף.

תהליך היצירה הוא אינטואיטיבי למדי. מהתפריטים השונים בוחרים רקע, דמות, אביזרים, תיבות טקסט. גוררים אותם לתבנית הקומיקס, ומעצבים לפי הצורך. שימושית במיוחד היא אופציית החיפוש, בעזרתה אפשר למצוא פריטים שונים להוספה לקומיקס, למשל פריטי מזון, כלים, סלים ואביזרים.
לאחר סיום העיצוב של הקומיקס ניתן להוריד אותו כתמונה אחת או תמונות בודדות, לשמור כקובץ PDF או פאואר פוינט, ליצור ממנו מצגת חיה, ואף ניתן להדפיס ממנו כרטיסי ברכה מעוצבים, כולל תבנית מיוחדת לחנוכה!

סרטוני הדרכה על StoryboardThat.com

וובינר הדרכה על StoryboardThat.com, שאורכו הכולל כשעה,  נערך בספטמבר 2016 ,לקראת פתיחת שנת הלימודים, על ידי ריצ'רד ביירן בשיתוף יוצר ההאתר. אל דאגה, אני צפיתי בכולו וחילקתי עבורכם לקטעים:
לצפיה בוובינר המלא לחצו כאן
כאן בקישור חסכתי לכם את כל ההקדמה, והקישור מביא לתחילת ההדרכה המעשית על הכלי עצמו (מדקה 7 לערך עד דקה 25).
הדגמה של הצגת בעיות ופתרונן בעזרת הכלי כאן בקישור (מדקה שלושים לערך).
הדגמה של הגשת עבודות/דיווחים/סיכומים, גם בצורה של טיימליין באמצעות הקומיקס כאן בקישור (מדקה 41:35 לערך).
סרטון הדרכה נפרד של ריצ'רד ביירן על הכנת ברכות עם סטורי בורד אפשר לראות כאן.

סרטון הדרכה נוסף קצר (5 דקות)  ובעברית על הכלי הופק על ידי משרד החינוך לפני כשנתיים. הסרטון מציג יפה את אפשרויות העבודה באתר. קיימים מספר אי דיוקים, יתכן בשל עדכונים בזמן שחלף מאז הפקתו, לגבי האפשרויות הקיימות בגרסה החינמית. בסרטון אפשר לצפות כאן.

כמה עולה?

לאתר מספר אפשרויות שימוש.
גרסה חופשית ללא תשלום, בה ניתן ליצור עד 2 קומיקסים בשבוע, בגודל מוגבל של 3 או שישה חלונות קומיקס, לא ניתן להוריד את הקומיקס שיצרנו כתמונות, PDF או מצגת ללא סימני מים (ראו תמונה 2). לא ניתן להעלות תמונות משלנו לקומיקס.
מה כן ניתן לעשות בגרסה החופשית? להדפיס את הקומיקס (ללא סימני מים, כולל כרטיסי הברכה), ולהציג אותו כמצגת ישירות מהאתר. הסבר על כך ניתן לראות בתמונה 1 וכן  בסרטון כאן בקישור.

גרסה בתשלום למנוי אישי עולה כ - 60 דולר לשנה, אז אם נדלקתם על הרעיון נראה לי שווה.. :)
קיימות גם גרסאות בתשלום למורים או לעסקים.




תמונה 1. האפשרות להצגת המצגת ישירות מהאתר מסומנת בצהוב




תמונה 2. דוגמה לתמונות קומיקס מסטורי בורד. בגרסה החופשית - הורדה עם סימני מים








יום רביעי, 1 בפברואר 2017

Links Medicus : פורטל מידע רפואי בגישה חופשית- הגרסה הברזילאית

האתר LinksMedicus.com שם לו למטרה לרכז את מיטב המידע הרפואי האיכותי החופשי הקיים ברשת בפורטל אחד. זהו פרוייקט של בית החולים Sirio-Libanês הממוקם בסאו פאולו, ברזיל. הפרויקט מנוהל על ידי Euclides Cavalcanti, מתמחה ברפואה פנימית בבית החולים. למרות מיקומו בברזיל האתר כולו באנגלית.
על פי המידע שנמסר על ידי Euclides בתכתובת מייל, בה התגלה כאדם חביב ובעל תחושת שליחות בתחום הנגשת המידע הרפואי, האתר בצורתו הנוכחית קיים מזה כשנתיים, והוא מקדיש לו כעת את רוב זמנו (כנראה סיים את ההתמחות? לא שאלתי...). האתר היה קיים בגרסה אחרת כבר שבע שנים קודם לכן.
לאחרונה התווספה לאתר גם אפליקציה חינמית לאייפון ואנדרואיד, ידידותית ונוחה לשימוש.



תמונה 1: https://linksmedicus.com/


מה באתר?


דף הבית

בראש דף הבית נמצא מנגנון החיפוש של האתר, בו שתי אפשרויות: חיפוש באתר, או חיפוש ישיר במקורת מידע כמו פאבמד, גוגל סקולר ועוד.
בהמשך הדף ניתן למצוא מקורות מידע מחולקים לפי נושאים (תמונה 2). וכאן האפשרויות הן רבות: מקורות למאמרים או ספרים, לקורסים ברשת ולעדכונים שוטפים, מידע על תרופות או בטיחות מטופלים, מחשבונים רפואיים ואתיקה רפואית, והכי חשוב (10 נקודות ל- Euclides שהכניס את הנושא)  מקורות מידע בתזונה.

בתחתית הדף יש קישורים להורדת האפליקציה, הרשמה לניוזלטר היומי של האתר, וכן מעט מידע על האתר.


תמונה 2: דף הבית של https://linksmedicus.com/


מידע לפי התמחויות

בלשונית התמחויות Specialties ניתן למצוא מידע רב מחולק לפי ההתמחויות השונות ברפואה, כמוצג בתמונה 3.

תמונה 3: מידע לפי התמחויות


TOP 10 - עדכונים יומיים ברפואה

בלשונית TOP 10 מתפרסמים מדי יום 10 מאמרים עדכניים ובולטים בתחומים שונים ברפואה. ניתן להרשם לקבלת עדכונים אלה כניוזלטר. 


eBook

בלשונית eBook מרוכזים ספרים חופשיים ברשת על פי התמחויות. אזור זה עדין בפיתוח וצפויים להתווסף עוד ספרים רבים בעתיד.


לסיכום, אתר יפה, מושקע ושימושי, מתעדכן מדי יום ומרכז מידע רב, שכאמור כולו חופשי וגם איכותי. 
מומלץ גם להתקין את האפליקציה, שם אגב משום מה לא מופיעים מקורות המידע בתזונה. אבל כבר הערתי את תשומת ליבו של  Euclides לענין ואני בטוחה שהוא יטפל בזה בהקדם :)
ניתן לעקוב אחרי עדכונים מהאתר גם ברשתות החברתיות טוויטר ופייסבוק.