בהמשך לפוסט מאחורי הכותרות - כמה מקורות שפורסם לאחרונה, להלן מספר מקורות נוספים להערכת אמינותם של פרסומים שונים בנושאי בריאות, תזונה ובכלל.
כלי לבדיקת מחקרי בריאות
כלי חדש, שהושק ב -8.8.2016 , שם לו למטרה לסייע לציבור לקרוא בצורה מושכלת חדשות בתחום הבריאות. את יצירת הכלי הובילו חוקרים מהיחידה לבריאות הציבור של אוניברסיטת גלזגו.
הכלי מוביל את המשתמשים דרך סדרה של שאלות המסייעות להבהיר את איכות המאמר והרלוונטיות שלו לקורא, תוך שימת דגש על חשיבות איתור המאמר המקורי.
עוד באתר מדור מידע שימושי המבאר מושגים מדעיים שונים ומקורות מידע נוספים.
מידע נוסף על השקת הכלי ניתן לקרוא גם באתר של theguardian.
Understandin Health Research |
ידיעות תזונה בחדשות: מדריך לקריאה נכונה בשישה שלבים
הדיאטנית הלן ווסט, חברה באיגוד הדיאטטי הבריטי, מפרסמת בבלוג שלה מדריך בשישה שלבים לפיענוח סיפורי תזונה בחדשות. החל מבדיקה על כמה מאמרים מדובר, וכלה בבדיקה היכן הם פורסמו אם בכלל? עוד על הלן ניתן לקרוא כאן.
המדריך של הלן ווסט |
Snopes
האתר http://www.snopes.com/ הוגדר על ידי וונדי בוסוול, עורכת מדור החיפושים ברשת של האתר About.com כמקור המוביל ברשת לבדיקת אמיתותו של פרסום מסוים. באתר, בעל דמיון מסוים לאתר "לא רלוונטי" הישראלי , בודקים דייויד מיקלסון וצוותו שמועות הרצות ברשת מכל הסוגים והמינים. תחת לשונית Archive ניתן למצוא כתבות לפי נושאים, למשל מדע , רפואה או מזון.אמת או אגדה? Snopes |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה