למה קומיקס?
לפעמים כל מה שנדרש הוא לעשות קצת שינוי, להכניס קצת רוח חדשה, להפעיל את היצירתיות, ואפילו להנות מזה...קומיקס יכול להתאים לפעילויות עם ילדים, לסדנאות הרזיה, ליצירת דפי עבודה, לסטודנטים, לפרסומים מעניינים ברשתות החברתיות, בבלוגים ועוד.
אלטרנטיבה לפאואר פוינט/גוגל סליידס.
מאפשר להביע דעות ורגשות בצורה ויזואלית, ולספר סיפור אישי למי שמתקשה לעשות זאת בצורה אחרת.
מאפשר להציג דילמות וסיכומים קצרים של נושא מסוים.
והכי טוב - כישורי ציור אינם נדרשים כלל!
איך יוצרים את הקומיקס?
קיימים ברשת מגוון כלים ליצירת קומיקס, בחינם ובתשלום. בכל כלי ניתן למצוא מגוון מעט שונה של רקעים, דמויות וכדומה, אפשרויות שונות לשימוש בקומיקס לאחר יצירתו, תמיכה בשפות שונות ועוד.לאחר התנסות בכלים שונים מצאתי שהכלי הנותן את המגוון הרחב ביותר של אלמנטים ליצירת קומיקס, את מירב האפשרויות החינמיות, פשוט לשימוש ונותן את התמיכה הטובה ביותר בעברית הוא StoryboardThat.com.
לקריאה על כלים נוספים ליצירת קומיקס ראו כאן סיכום מהבלוג כלים קטנים גדולים של אפרת מעטוף.
תהליך היצירה הוא אינטואיטיבי למדי. מהתפריטים השונים בוחרים רקע, דמות, אביזרים, תיבות טקסט. גוררים אותם לתבנית הקומיקס, ומעצבים לפי הצורך. שימושית במיוחד היא אופציית החיפוש, בעזרתה אפשר למצוא פריטים שונים להוספה לקומיקס, למשל פריטי מזון, כלים, סלים ואביזרים.
לאחר סיום העיצוב של הקומיקס ניתן להוריד אותו כתמונה אחת או תמונות בודדות, לשמור כקובץ PDF או פאואר פוינט, ליצור ממנו מצגת חיה, ואף ניתן להדפיס ממנו כרטיסי ברכה מעוצבים, כולל תבנית מיוחדת לחנוכה!
סרטוני הדרכה על StoryboardThat.com
וובינר הדרכה על StoryboardThat.com, שאורכו הכולל כשעה, נערך בספטמבר 2016 ,לקראת פתיחת שנת הלימודים, על ידי ריצ'רד ביירן בשיתוף יוצר ההאתר. אל דאגה, אני צפיתי בכולו וחילקתי עבורכם לקטעים:לצפיה בוובינר המלא לחצו כאן
כאן בקישור חסכתי לכם את כל ההקדמה, והקישור מביא לתחילת ההדרכה המעשית על הכלי עצמו (מדקה 7 לערך עד דקה 25).
הדגמה של הצגת בעיות ופתרונן בעזרת הכלי כאן בקישור (מדקה שלושים לערך).
הדגמה של הגשת עבודות/דיווחים/סיכומים, גם בצורה של טיימליין באמצעות הקומיקס כאן בקישור (מדקה 41:35 לערך).
סרטון הדרכה נפרד של ריצ'רד ביירן על הכנת ברכות עם סטורי בורד אפשר לראות כאן.
סרטון הדרכה נוסף קצר (5 דקות) ובעברית על הכלי הופק על ידי משרד החינוך לפני כשנתיים. הסרטון מציג יפה את אפשרויות העבודה באתר. קיימים מספר אי דיוקים, יתכן בשל עדכונים בזמן שחלף מאז הפקתו, לגבי האפשרויות הקיימות בגרסה החינמית. בסרטון אפשר לצפות כאן.
כמה עולה?
גרסה חופשית ללא תשלום, בה ניתן ליצור עד 2 קומיקסים בשבוע, בגודל מוגבל של 3 או שישה חלונות קומיקס, לא ניתן להוריד את הקומיקס שיצרנו כתמונות, PDF או מצגת ללא סימני מים (ראו תמונה 2). לא ניתן להעלות תמונות משלנו לקומיקס.
מה כן ניתן לעשות בגרסה החופשית? להדפיס את הקומיקס (ללא סימני מים, כולל כרטיסי הברכה), ולהציג אותו כמצגת ישירות מהאתר. הסבר על כך ניתן לראות בתמונה 1 וכן בסרטון כאן בקישור.
גרסה בתשלום למנוי אישי עולה כ - 60 דולר לשנה, אז אם נדלקתם על הרעיון נראה לי שווה.. :)
קיימות גם גרסאות בתשלום למורים או לעסקים.
תמונה 1. האפשרות להצגת המצגת ישירות מהאתר מסומנת בצהוב |
תמונה 2. דוגמה לתמונות קומיקס מסטורי בורד. בגרסה החופשית - הורדה עם סימני מים |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה